Снимка PexelsСобственици на заведения се обединяват срещу затварянето им. Българската асоциация

...
Снимка PexelsСобственици на заведения се обединяват срещу затварянето им. Българската асоциация
Коментари Харесай

Собственици на заведения завеждат дела срещу затварянето. Обявиха за манипулации твърденията за заразени в баровете

Снимка Pexels

Собственици на заведения се сплотяват против затварянето им. 

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) оповестиха за манипулативни изказванията, че 41,88% от тестванията, направени в нощните заведения са позитивни.

От данните излиза наяве, че от началото на пандемията с COVID-19 има 2 (ДВЕ) огнища, при които са тествани 117 индивида, като 49 от тях са позитивни. По наша информация, въпросните 2 (ДВА) случая на личен състав с позитивни проби са още от интервала преди отварянето в късната пролет на годината при подготовката на заведенията за работа. Подчертаваме – преди да са отворени, преди да проработи вентилацията и преди в тях да се позволяват клиенти. И преди да бъдат прецизирани разпоредбите за работа, показват от двете браншови организации в позиция до медиите.

Те изрично възразяват " против тази откровена операция, употребена сега за аргументиране затварянето на нощните заведения по решение на обособени кметове и районни щабове ".

Засилените инспекции през последните дни също потвърждават, че основни и всеобщи нарушавания не се установяват. От 3000 инспекции в търговски обекти има установени 10 нарушавания. Не единствено в заведенията, във всички търговски обекти, показват от БАЗ и СЗБ. 

Според двете организации сега имало целенасочени опити за демонизиране на развлекателния отрасъл, който от началото на пандемията показал отговорност и правел всичко допустимо за обезпечаване на безвредна среда и съблюдаване на всички ограничения.  

Според тях затворените заведения не били проблем, защото никой не можел да спре безконтролното събиране на хора в частни домове, където не се съблюдават никакви ограничения.

Понеже непрестанно се съпоставяме с Европа и постоянно тичаме сляпо след наложените там рестрикции – в тази ситуация се потвърди, че затварянето на заведения не води до понижаване на случаите и ограничение на пандемията, показват от БАЗ и СЗБ. 

Те акцентират, че визитата на заведения е право на персонален избор и че е доста по-вероятно човек, който усеща здравен дискомфорт да отиде на работа, с цел да резервира препитанието си, а не да посети заведение.

Отново обаче сме в обстановка, в която препитанието на нашите чиновници е сложено на карта. А в цялото обществено говорене този факт комфортно се пропуща. Затова остро осъждаме едноличните решения на обособени кметове за затваряне на заведения и понижаване на работното време, без значение че множеството сътрудници взимат нови и нови ограничения, работят с най-малък потенциал, личните състави носят маски, употребяват се дезинфектанти, мери се температура. Търпят се големи ограничавания и загуби, с цел да се запазят работни места и да се спасят вложения, показват ръководителите на БАЗ Ричард Алибегов и на СЗБ Емил Коларов.

Според тях затварянето на заведенията е дискриминация против младежите, които работят в тях и съставлява лишаване на конституционното им право на труд. Двете организации декларират и подготвеност да пазят чиновниците си с всички разрешени от закона средства, в това число групови искове, искове за дискриминация, искове за нанесени вреди и пропуснати изгоди.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР